SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby Simsällskap
Simskola

Första terminen i Ljungby Simsällskap
När startar ni upp nya terminer?
Termin 1 börjar i januari. Termin 2 börjar i September och sträcker sig fram till december. En termin omfattar 12 lektionstillfällen. Under NYHETER finner ni information om när bokningen öppnar. 
 
Hur gammal behöver man vara för att börja i LSS simskola?
Vi rekommenderar att barnen har fyllt två år när de börjar i Minisim. Viktigast är att barnen är mogna att vara i en grupp med flera andra barn. 
 
Är föräldrarna med i vattnet?
Vi erbjuder barn i två års åldern att simma tillsammans med en av föräldrarna. Gruppen heter Minisim.
 
Hur varmt är det i vattnet? 
I Lilla bassängen är temperaturen ca 30 grader. I 25-metersbassängen är det ca 27,5 grader. 
 
Hur ska vi veta vilken nivå vi ska anmäla till? 
Under Simskolegrupper kan ni läsa om våra olika grupper och vilka förkunskapskrav som finns för varje nivå. Är ni fortsatt osäkra är ni alltid välkomna att kontakta kansliet för vidare diskussion. Vi har i vissa fall även möjlighet att möta upp er i simhallen för att kolla av vilken nivå som är bäst lämpad. 
 
Vilka dagar och tider bedriver ni simskola? 
Vi bedriver simskola alla dagar. Alla nivåer erbjuds inte varje dag. På vardagar är det eftermiddagstider, från 16.00. På lördagar är det simskola från runt 8.00 till 11.00. På söndagar är det förmiddagstider, från 08.00-11.00 och eftermiddagstider från 15.30-18.45. Grupperna är alltid synliga på vår bokningssida minst en dag innan bokningen öppnar. 
 
Hur bokar jag plats till er simskola? 
Via vår BOKNINGSSIDA För att kunna boka en plats måste du vara inloggad. Inloggning skapar du enkelt på bokningssidan. 
OBS: Är du tidigare medlem och ska boka plats under prioperioden måste du vara inloggad för att se grupperna som bokningsbara. 
 
Vad kostar det att gå i simskola hos er?
Ni kan ta del av våra avgifter under "SIMSKOLAN" och "AVGIFTER" Medlemsavgiften på 250 kronor betalar man en gång/år. 
 
Släpps platserna samtidigt för alla?
Alla simskoleplatser släpps samtidigt för alla vid bokning till ordinarie terminer. Till intensivsimskolan släpps platserna samtidigt för alla. 
 
Kan man ställa sig i kö? 

Vi har inget kösystem. Däremot kan man välja att bevaka en fullbokad grupp på bokningssidan. Om någon avbokar sig får alla som bevakar gruppen ett mejl om att det finns en plats ledig, det är då först till kvarn som gäller. 

 
Jag har ett syskon som redan går i er simskola, kan jag boka in båda barnen samtidigt under prerioden? 
Har man ett barn som redan simmar hos oss går det att boka in även syskon. För att detta ska fungera måste ni kontakta kansliet innan bokningen öppnar och meddela vem ni önskar boka in. Det underlättar om ni redan innan skapat en profil på medlemssidan. 
 
Mitt barn är i behov av särskilt stöd eller anpassad undervisning, hur gör man då? 
Alla barn är olika och är i behov av olika saker i inlärningssituationer. Vi har försökt göra så att vår simskola ska fungera för så många som möjligt. Däremot vill vi gärna att man hör av sig till oss innan bokningsöppning om man vet med sig att ens barn är i behov av särskilt stöd. Då kan vi bolla olika möjligheter med er som vårdnadshavare för att simundervisningen ska passa ditt barn. För dig som har ett barn med till exempel en intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättning har vi en anpassad simskola där du som förälder är med i vattnet. Mer om vår anpassade verksamhet hittar du under fliken "HAMMARHAJEN" 
 
 
Vid bokningstillfället
 
Hur vet jag när bokningen öppnar?
Under fliken "NYHETER adresserar vi när bokningen öppnar för våra kurser. Om information saknas beror det på att vi ännu inte bestämt ett exakt datum för när bokningen ska öppna. 
 
När är grupperna synliga på bokningssidan? 
Grupperna är alltid synliga senast dagen innan bokningen öppnar. 
 
Behöver jag vara inloggad för att kunna boka plats?
Ja, man måste skapa en profil och logga in för att kunna boka plats i en grupp. 
 
Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till? 
Har ni gått hos oss tidigare har ert barn fått en nivårekommendation av ansvarig ledare i SportAdmin appen. Under termin 1 och 2 uppdaterar vi rekommendationen i Sportadmin under andra halvan av terminen. Nivårekommendationen ser ni i inloggat läge på bokningssidan, senast dagen innan bokningsöppningen.
 
Jag råkade anmäla till fel grupp, vad gör jag då?
Ni kan inte själv ändra bokningen, utan ni måste kontakta kansliet för att byta grupp. 
 
Går det att avboka bokad plats?
Ja det går bra att avboka bokad plats. Är det mer än 20 dagar tills kursstart debiteras ni enbart en administrationsavgift på 100 kr. Är det mindre än 20 dagar tills kursstart debiteras ni full avgift. 
 
Får jag någon bekräftelse på bokningen?
I samband med bokningen får ni en bekräftelse skickad till er via mail.  
 

Hur tar man enklast kontakt med Ljungby Simsällskap? 

 Vid bokningsöppning har vi telefonen öppen hela dagen. Det är bara att ringa i fall ni behöver hjälp eller fastnar i bokningen. Kansliet är nåbar via telefon på 0722182007 eller simskolan@ljungbyss.se
 
 
 
 
Betalningsfrågor
 

Vilka betalningsmöjligheter erbjuds?

Vi använder oss av Billmate som har hand om betalningarna. De erbjuder kortbetalning, faktura samt delbetalning. Vid faktura eller delbetalning tas en lättare kreditupplysning.
 
Vad händer om jag inte betalar fakturan i tid?
Betalningspåminnelser skickas till de som inte betalt fakturan i tid. Blir fakturan fortsatt obetald kan ni bli av med er plats. 
 
Hur ofta behöver jag betala medlemsavgiften?
Medlemsavgiften på 250 kronor betalas en gång/kalenderår (januari-december). 
 
Går det att få pengarna tillbaka om man avbokar kursen?
Fram tills 20 dagar innan kursstart går det att få pengarna tillbaka vid avbokning av kurs, minus 100 kronor i administrationsavgift. Är det mindre än 20 dagar tills kursstart faktureras ni fortsatt hela summan.
 
Går det att få pengarna tillbaka om man skulle bli sjuk och missar lektionstillfällen?
Frånvaro som beror på sjukdom/skada kan ersättas mot uppvisande av läkarintyg. Ersättning utgår enbart för de tillfällen som missats till följd av sjukdom/skada. Intyget skickas till kansliet. 
 
 
Inför och under pågående termin
 
Får man någon information inför terminsstarten?
Några dagar innan terminen börjar skickar vi ut ett välkomstbrev till alla som anmält sig. Detta utskick kan vara bra att spara om frågor skulle uppstå under terminens gång. I utskicket står det bland annat vilka datum som eventuellt är inställda under terminen.
 
Hur vet jag var mitt barns simskolegrupp ska samlas? 
När du kommer ut till Sunnerbohallens simhall från omklädningsrummen ut så finns det en bubbelpool. Där samlas alla simskolegrupperna som simmar i lilla bassängen. De barn som simmar i stora bassängen samlas vid fönster sidan eller vid trappsidan. 
 
Hur många barn är det i varje grupp?
I nivåerna Baddaren och Pingvinen är det åtta-tio barn/grupp. I Fisken och Hajen är det tio-femton barn/grupp och i Teknikgrupperna är det mellan tio-femton barn/grupp. 
 
Hur lång är en lektion? 
För nivåerna Baddaren, Sköldpaddan, Bläckfisken och Pingvinen är lektionstiden 30 minuter (varav ca 25 minuter i vattnet). För Fisken och Hajen är lektionstiden 60 minuter (varav ca 50 minuter i vattnet). I Teknikskolan är lektionstiden 60 minuter (varav ca 50 minuter i vattnet). 
 

Hur vet jag vilka datum som simskolan är inställd? 

Under fliken "VECKOSCHEMA" kan ni enkelt se vilka datum som simskolan är inställd varje termin. Dessa datum anges också i bokningsinformationen vid bokningstillfället. 
 
Behöver man något speciellt material till simskolan? 
Nej, utan det är frivilligt om man vill använda simglasögon och badmössa. Vid märkestagningstillfällena (upp till och med Pingvinen Guld) får man inte ha simglasögon. Vi rekommenderar att samtliga barn använder simglasögon från och med Pingvinen. Barn med längre hår kan med fördel ha håret uppsatt eller använda badmössa. 
 
Går det att byta tid/nivå under pågående termin?
I mån av plats går det att byta grupp under pågående termin. Kontakta kansliet för mer information. 
 
Vad gör jag om mitt barn blir sjukt och missar en lektion? 
Ni behöver inte meddela frånvaro om det endast rör en enstaka lektion. Gäller frånvaron flera veckor i rad är det bra om ni hör av er till kansliet, så meddelar vi ansvarig ledare.
 
Får föräldrarna följa med in och titta på verksamheten?
Föräldrarna är välkomna in till bassängen. Men inte sitta intill simbassängen. Detta för att undervisningsmiljön ska vara så lugn som möjligt för samtliga barn. Kräver situationen att du som förälder finns med vid bassängen, så är det självklart okej. Prata gärna med ansvarig ledare för gruppen.
 
Hur får vi som föräldrar information om hur det går för vårt/våra barn och vad vi kan öva mer på?
Efter lektion fem bjuder våra ledare in till feedbacksamtal med er föräldrar. Då får ni gärna stanna kvar lite efter avslutad lektion, för att prata med ansvarig ledare gällande hur det går och om det är något moment som ni kan öva lite extra på mellan simskolelektionerna. 
 
Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma nivå ytterligare en termin, varför? 
Det är inget ovanligt att barn rekommenderas att gå om en specifik nivå. Alla barn utvecklas olika fort. Vi rekommenderar alltid nivå med barnens bästa i åtanke, för att de ska få chansen att utvecklas efter sina egna förutsättningar. 
 
Hur lång tid kommer det ta för mitt barn att bli simkunnig? 
Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Vår simskola är indelad i 8 olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. Simning och vattenvana är en färskvara och inlärningen gynnas av bad även utanför simskolan. Vi rekommenderar även att någon gång delta på en intensivkurs, där barnen får chansen att simma och öva flera dagar i sträck.
 
Efter nivån Hajen Fortsättning i simskolan och när man uppnått målen för denna nivå räknas man som simkunnig. Vi rekommenderar fortsatt simträning även efter avslutad simskola, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar den svenska simkunnighetsdefinitionen.
 
Varför lär sig barnen inte att simma bröstsim först?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I Ljungby Simsällskap får barnen lära sig alla simsätt, vi börjar med ryggcrawl. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

 
Var får man information om vilka simmärken mitt barn klarat?
Du får information om vilka märkesmål ditt barn har klarat i SportAdmin medlemsapp. Ladda ner appen i AppStore elle Google play.
 
Var kan man köpa simmärken? 
Vid terminsavslutningarna säljer vi märken i simhallen. Vi ser helst att man väntar att köpa märken tills dess. Önskar man ändå köpa simmärken under terminens gång går det bra att prata med ledarna på plats, så kan de hjälpa er i mån av tid. 
 
 
Sponsorer